Welkom bij de Creative Avenue - aan de slag!

Top  Next

 

 

Welkom bij de Creative Avenue - aan de slag!

 

 

Wanneer u voor het eerst de Data Security RI&E bezoekt komt u binnen op 'de straat'. Er is gekozen voor dit beeld zodat diverse (en relevante) gebruikers uit de creatieve industrie zich direct in dit beeld kunnen herkennen, en ook deze entree kunnen gebruiken om direct inhoudelijk aan de slag te gaan met de benodigde handelingen om een RI&E uit te voeren. U kunt ook via de informatie-vlag achter het vliegtuig meer informatie verkrijgen, of onze inleiding lezen hoe een Data Security Risico Inventarisatie en Evaluatie werkt en waar u deze voor gebruikt.

 

Bent u al gebruiker van de ARBO RI&E? Dan kunt u kiezen of u zich opnieuw registreert, of uw licentie koppelen aan een bestaande ARBO RI&E account. Neem voor dat laatste contact op met de helpdesk. Let dan ook op: deze systemen zijn gekoppeld. U ziet dus wellicht informatie die een andere gebruiker in uw organisatie heeft gedefinieerd, die voor een ander thema relevant is. Bedenk u dus, voordat u informatie verwijderd.

 

Als u op de bibliotheek klikt dan gaat u naar de hoofdontwikkelaar van de applicatie, het Dienstencentrum, www.dienstencentrum.com. U kunt via deze help ook onze privacy policy raadplegen.

 

clip0353

 

 

Als u een nieuw bedrijf (account) aan wilt maken dan hoeft u niet eerst in te loggen of te registreren. U kiest u het blauwe bord 'Nieuw bedrijf aanmaken'. Het beeld verandert dan van kleur en u kunt door het klikken op bedrijven (panden en verdiepingen) de eerste stap zetten van uw eigen bedrijfsdefinitie. Zo ziet u hieronder een bedrijf met Reclame, Design & Pre-press, Gaming, ICT & webdevelopment en Logistiek. (De bibliotheek is geen bedrijfsonderdeel, en de grijze panden zijn niet actief). Wanneer deze definitie klopt dan kunt u op het 'Start' bord drukken.

 

clip0354

 

Het programma loodst u dan via diverse stappen naar een volledige bedrijfsdefinitie (al deze zaken zijn later nog aan te passen), in Stap 1 registreert u de primaire gebruiker (gekoppeld aan het bedrijf).

 

clip0355

 

Bij het aanmelden geeft u aan wat de voor- en achternaam zijn van de primaire gebruiker. Alle informatie van dit bedrijf is gekoppeld aan deze gebruiker. Natuurlijk kunnen andere gebruikers op het systeem inloggen via een eigen account. Kies daarbij een zakelijke gebruikersnaam en een zakelijk wachtwoord (dat anders is dan de prive-wachtwoorden van de diverse gebruikers). Natuurlijk kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen als u dit vergeten bent, zolang u een (zakelijk) e-mail adres opgeeft waar de medewerkers van het bedrijf daadwerkelijk toegang tot hebben. Onthoudt wel goed uw gebruikersnaam!

 

Daarna geeft u in Stap 2 uw NAW-gegevens op:

 

clip0356

 

Let er daarbij op dat u de verplichte velden invult. Het aantal werkzame personen dat u invult is van belang omdat dat dit mede van invloed kan zijn op welk niveau van de RI&E voor u relevant is. Wanneer u Stap 2 doorlopen heeft kunt u daarna in Stap 3 het gewenste RI&E niveau selecteren - de RI&E is namelijk als groeimodel ontworpen om in de toekomst steeds meer op maat met informatiebeveiliging te kunnen werken. Op dit moment ziet u nog geen verschil in de applicatie naar aanleiding van uw keuze.

 

Nadat u het niveau gekozen heeft krijgt u vervolgschermen die afhankelijk zijn van uw gekozen niveau. Eerst ziet u Stap 4:

 

clip0357

 

Stap 4 is de 'vertaling' van de straat tot een lijst met meer gedetailleerde processen. Zo valt het gebouw 'Drukkerij' in de praktijk uiteen in diverse typen drukkerijbedrijf, die in dit scherm allen aangevinkt zijn: de bedrijfstypen die bij u niet relevant zijn kunt u uitvinken, of wellicht wilt u nog bedrijfstypen toevoegen.

 

clip0358

 

Wanneer u Stap 4 heeft doorlopen kunt u op het laatste scherm - Stap 5 - nog enige informatie lezen die u op weg helpt met het werken met de RI&E. Nadat u op de groene knop gedrukt hebt om uw bedrijf daadwerkelijk aan te maken komt u in de applicatie op het juiste scherm terecht om verder uw bedrijfsdefinitie te vervolmaken. U heeft nu toegang, via het hoofdmenu, tot de hele applicatie. Uw bedrijf en gebruikersgegevens zijn aangemaakt, en u kunt gelijk doorwerken of later steeds terugkomen om via dit systeem uw RI&E actueel te houden en bijvoorbeeld aan uw Plan van Aanpak te werken.

 

Wij wensen u veel succes - en natuurlijk goede beveiliging van uw informatie!