Toetsing

Top  Previous  Next

 

 

Toetsing

 

 

Dit scherm is gereserveerd voor de toekomstige toetsing van uw Data Security RI&E. Als gebruiker is het namelijk van belang om te weten of de inventarisatie en evaluatie volledig is uitgevoerd én of de getroffen maatregelen nog actueel zijn.

 

Het is verstandig om regelmatig (minimaal 1x per jaar) de Data Security RI&E op volledigheid te toetsen. Het programma zal hiervoor in de toekomst meerdere opties kennen. Via de eerste optie kunt u zelf een digitale toetsing van uw Data Security RI&E door het programma laten uitvoeren. Deze beoordeling maakt het voor bedrijven eenvoudig om te controleren in hoeverre zij alle relevante velden binnen het programma hebben ingevuld. LET OP: Deze manier van toetsing geeft geen objectief beeld van de kwaliteit van de door u ingevoerde gegevens. Wilt u een kwalitatieve beoordeling dan zult u voor de tweede optie moeten kiezen.

 

Via de tweede optie krijgt u toegang tot de certificeringstrajecten van de Stichting Certificatie Creatieve Industrie (SCCI). Het voordeel van deze externe toetsing is dat uw hiermee certificering van uw informatiebeveiliging tot op ISO 27001 kan bereiken. Het structureel werken aan informatiebeveiliging via een internationaal erkende norm of gedragscode wordt ook door de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens) als een wenselijke stap gezien.

 

Voor meer informatie adviseren wij u contact op te nemen met de SCCI (tel: 020 - 543 5661 of info@creatieve-industrie.com).